Prachtige kaas met een mooie lovestory

Bij romantische cadeaus denk ik gelijk aan Blu ’61… Ik hou zo van de gedachte achter het cadeau of de moeite die iemand ervoor deed.. Een mooi voorbeeld hiervan is het cadeau van kaasmaker Antonio voor zijn vrouw Josephine, zwijmel je mee ;-)?

Kaasmaker Antonio wilde zijn vrouw Josephine een heel bijzonder cadeau geven voor hun vijftigjarig huwelijk. Josephine hield ontzettend van blauwe kaas, cranberries en passito (een zoete Italiaanse dessertwijn). Hij maakte voor haar een blauwe kaas, liet deze zo’n twee maanden rijpen in de passito en gaf de kaas daarna een prachtige topping van cranberries. Hij noemde de kaas Blu’61, verwijzend naar hun trouwjaar en gaf de kaas aan haar cadeau op hun huwelijksdag.

Het resultaat was verbluffend! Niet alleen een lust voor het oog (prachtig die kleuren van blauw en rood, net een taartje vind ik) maar ook de smaak was tongstrelend. Inmiddels heeft deze kaas al vele prijzen gewonnen, zo leuk voor Antonio en zijn vrouw!

Echt een kaasje om samen met je lief op Valentijnsdag van te genieten. Maar ook om de show mee te stelen tijdens een borrel met vrienden, ze shinet heerlijk op de kaasplank en je gasten zullen weg zijn van de smaak en haar verhaal. Je vindt deze kaas bij ons in de winkel maar ook in mijn kaasbox Suzies Favourite Stories  Drink er een glaasje fruitige rode wijn of port bij. Say cheese!

Suzies Cheesestories

Blu '61 blauwader blue cheese