Onze insta-ontmoeting

Na een instragrampost over mijn kaasmissie kreeg ik een heel leuk berichtje van Francine van Heerlijke Happen. We volgden elkaar al een tijdje op insta en haar maaltijdposts deden me vaak watertanden. Voor haar Rubriek Francine Bij is ze altijd op zoek naar enthousiaste kleine ondernemers met een enorme passie. Ze vroeg of ik haar mijn story wilde vertellen. JAAAA dat vond ik ontzettend leuk en we maakten een afspraak.

Francine bij Suzies

Een paar weken later, net na sluitingstijd stond ze op de stoep van mijn kaaswinkel. Wat een gezellige stuiterende wervelwind is Francine. Onder het genot van een kop koffie voor mij en een kop thee voor Francine vroeg ze me het hemd van het lijf haha. Ze wilde echt alles van me weten, van waar ik vroeger op school zat, mijn eerste liefde en hoe het toch komt dat er gesmolten kaas door mijn aderen stroomt. Nu hou ik niet zo van in the spotlights staan, maar dit vraag-maar-raak-gedeelte was ontzettend leuk en vooral gezellig maar toen kwam de camera, slik….. Zonder oefenen sprongen we erin. Eerste vraag: Suus waarom kaas? Uhhhh dat was gek genoeg even stuntelen, de volgende vragen gingen gelukkig een stuk beter en het was vooral ontzettend leuk om zo spontaan mijn verhaal te vertellen en passie met haar te delen. Francine heeft er een hele leuke blog & filmpje van gemaakt. Altijd al meer over mij willen weten ;-)? Je kunt hier haar blog lezen!Heerlijke Happen bij Suzies Cheesestories

Als bedankje voor ons leuke gesprek en the spotlights gaf ik Francine natuurlijk een Suzies Cheesestories Box cadeau (what else haha) met daarin een aantal van mijn favoriete kazen; Bleu de Graven, Brillat Savarin, Blue d’ Affinois & Vintage Cheddar. Francine beloofde mij lekker haar creativiteit op deze kazen los te laten in de keuken. Ik ben natuurlijk dol op koken met kaas en reuze benieuwd welke recepten hieruit zouden rollen.

Ik kan best koken, maar dan toch vooral met een recept als leidraad, een beetje zelf lukt ook wel maar dan wel met een minimum aantal gerechten haha en een ontplofte keuken. En dan smaakt het wel heel lekker maar dan zijn mijn gerechten meestal niet echt om aan te zien… Hebben jullie dat nou ook? Maar dan is er Francine… die ging helemaal los, uit haar hoofd rolde creatieve, mooie en ook nog lekkere en gezonde gerechten. Ik hou hier zo van! Je snapt dat ik deze recepten dan ook met jullie KAASLOVERS moet delen.

De recepten met kaas van Francine

Recepten met kaas voor Suzies Cheesestories

Van links naar rechts.
 Ben jij net als ik een enorme burrata/mozzarellalover? Dan mag je dit recept voor een luxe Salade met Burrata gewoon niet missen in je leven. Het recept vind je hier
 Bloemkool & kaas gaan heel goed samen. Deze Bloemkoolburgers met Vintage Cheddar zijn dan ook echt de BOM. Eens wat anders en ook nog eens lekker gezond, klik hier voor het recept. Let op: je hebt ontzettend veel kwaliteitsverschil in cheddars. Zorg ervoor dat je gaat voor een gerijpte en het liefst een boeren cheddar. Dus echt niet dat oranje plakje!
 Peer & blauwe kaas is ook zo’n gouden klassieker, dat weet bijna iedereen. Maar zoals Francine ze maakt zijn ze ook nog eens een lust voor het oog, net een taartje. Franse peer met Blue d’ Affinois, hier ga je echt de show mee stelen aan tafel. Ik zou dit gerechtje als dessert op tafel zetten. Hoe je dit maakt, vind je hier
 Dit is het enige gerecht dat ik nog niet heb gemaakt. Maar het ziet er waanzinnig mooi en lekker uit. Linzen Terrine met mijn  favoriete blauwaderkaas Bleu de Graven, klik hier voor het recept.

Voor een dagelijkse dosis gezonde maaltijdinspiratie is het instagram account van Francine Heerlijke Happen een hele leuke aanrader om te volgen!

Ga jij 1 van deze recepten met kaas maken of wil je ook een lekker koken-met-kaasrecept met me delen? Laat het met weten want daar word ik heel blij van. Say cheese 🙂

Suzies Cheesestories

www.suziescheesestories.nl | info@suziescheesestories.nl
Cardo 11 – 3995 XM  HOUTEN

Suzies Cheesestories